Fredrik Öberg blir ny tränare för Luleå Hockeys J18-lag. Foto: TT

Förre Skellefteåtränaren klar för Luleå Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen 2016/17 var Fredrik Öberg huvudtränare för Skellefteå AIK i SHL – nu är han klar som ny tränare för Luleå Hockeys J18-lag.

Bodensonen Fredrik Öberg hade en framgångsrik karriär som hockeyspelare, det blev bland annat nio säsonger i SHL tillsammans med Luleå Hockey, Västerås, Malmö, HV71 och Skellefteå.

Som tränare har han varit assisterande för Skellefteås J18 under fyra säsonger och huvudtränare för Luleås rival i SHL så sent som säsongen 2016/17. Nu tar han över huvudansvaret för Luleå Hockeys J18-lag.

– Det skall bli jättespännande att jobba med Luleå Hockey J18 från och med nu. Det känns som att Luleå Hockey verkligen har en plan klar för vad man vill göra med juniorsidan, så det skall bli otroligt spännande att kliva in i föreningen, säger Fredrik Öberg till Luleå Hockeys webbsajt.

Han fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med utveckling, att se när spelare hela tiden tar nästa steg i sin egen utveckling och när man sedan får se dem spela a-lagshockey så blir man alldeles varm i hjärtat. Så det hoppas jag få bli många gånger framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.