Robert Håkansson (SD) distriksordförande Norrbotten Foto: SVT

Förslaget på alternativ SD-riksdagslista fick nej

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka som ska sitta i riksdagen för Sverigedemokraterna i höst. Det blev klart efter en intensiv debatt idag.

Robert Håkansson distriktsordförande för SD i Norrbotten är besviken över slutresultatet.

– Vi har lagt fram vår mening och våra åsikter men demokratin har talat och nu får vi inrikta oss på att vi har en valrörelse att genomföra.

För Norrbottens del betyder det att det att den enda valbara kandidaten till riksdagen är Eric Palmqvist som stod som nummer två på Norrbottenslistan efter Jimmy Åkesson. Jimmy Åkesson toppar alla listor i landet. SD Norrbotten hade placerat Eric Palmqvist som nummer sju på den alternativ listan.

Den alternativa riksdagslistan innebar stöd till Kent Ekeroth, Mikael Jansson samt Fredrik Eriksson som suttit i riksdagen men de namnen finns inte med på de på de 60 första valbara platserna.

– Vi anser att de gjort ett bra jobb och det hade varit bra med fortsatt kompetens och kontinuitet på riksdagsplatserna, avslutar Robert Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.