Hör Ulf Siverstedt, chef vid Norra militärregionen, berätta hur Försvarsmakten kan hjälpa till med vaccinationerna mot covid-19. Foto: Erica Larsson/SVT

Försvaret vill hjälpa med massvaccinering i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten har bidragit med en hel del hjälp till civilsamhället under pandemin och särskilt under första smittovågen. Nu säger sig försvaret även kunna bistå vid massvaccineringen i Norrbotten. Men de har ännu inte fått någon fråga om det i nuläget.

– Vi skulle gärna hjälpa till vid massvaccineringen, säger Ulf Siverstedt, chef vid norra militärregionen.

Tidigare under pandemin har Försvarsmakten bland annat bidragit med två fältsjukhus, flygtransporter, transporter av prover, militära ambulanser och skyddsutrutsning.

Coronaviruset i Norrbotten

Vill stötta Region Norrbotten

Nu vill Försvarsmakten även bidra med hjälp när det kommer till massvaccineringen men har ännu inte fått någon förfrågan från Region Norrbotten.

– Än så länge så har vi ingen begäran men vi skulle kunna agera ganska snabbt, säger Ulf Siverstedt.

I videon ovan hör du på vilket sätt Försvarsmakten skulle kunna gå in och stötta Region Norrbotten under den kommande massvaccineringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet