Foto: SVT Design

Försvunna 80-åriga kvinnan i Niemisel anträffad död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som anmäldes försvunnen i Niemisel, Luleå kommun, tidigare i veckan har hittats avliden under lördagen. Anhöriga är underrättade.

– Vi har inga fler uppgifter om ärendet. Hon är anträffad och vi har pratat med anhöriga, säger Maria Linné, presstalesperson vid polisregion Nord.

Letandet efter kvinnan återupptogs vid 09-tiden under lördagen. Då meddelade polis att 80-åringen fortfarande var försvunnen och att sökinsatsen skulle fortsätta. Kvinnan anträffades sedan avliden vid 13-tiden.

– Det känns tråkigt att kvinnan inte återfanns vid liv, men det är bra att de anhöriga nu får ett avslut, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing People i Luleå.

Försvann måndag kväll

Polis har funnits i Niemisel med helikoptrar och hundpatruller under veckan. Militär från F21, Hemvärnet, Missing People och fjällräddningen har hjälpt till.

Det var i måndags vid 14-tiden som den 80-åriga kvinnan gick ut för att plocka bär. Vid 18.30 kontaktade kvinnans anhöriga polisen eftersom hon inte kommit hem.

Kvinnan hittades inom polisens sökområde. I nuläget misstänker man inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.