• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Fotbollsföreningens nya omklädningsrum blev för trånga

Publicerad

Fotbollsföreningen Kiruna FF har fått nya omklädningsrum byggda vid fotbollsarenan. Men när de skulle flytta in i den nybyggda byggnaden visade det sig att omklädningsrummen var för trånga, laget rymdes inte i ett rum.

Det hela började med att fotbollsföreningen Kiruna FF fick besked att de skulle flytta ut från omklädningsrummen i ishallen som ligger vid fotbollsplanen. Kommunen skulle bygga nya omklädningsrum till fotbollen och föreningen lämnade in en ritning hur de önskade att omklädningsrummen skulle utformas. När de skulle flytta in i april upptäckte de att ett fotbollslag inte fick plats i ett omklädningsrum.

– När vi skulle flytta in i april upptäckte vi snabbt att omklädningsrummen var för små för vår verksamhet, alla spelare fick inte plats i ett rum, säger Fredrik Johansson, tränare Kiruna FF.

”Vi fick samla ihop alla och trängas”

Kommunen hade inte byggt efter föreningens önskemål. Förutom att omklädningsrummen var för trånga var de byggda i en vinkel, alla spelare kunde inte ta del av tränarnas genomgång från sina platser, de fick tränga ihop sig på en liten yta vid genomgången.

– Vi fick samla ihop alla och trängas vid lagets genomgång, men i ett lag vill man ju att ledaren ska stå i mitten och se alla spelare samtidigt när träning och taktik läggs upp, säger Fredrik Johansson.

– Jag förstår missnöjet det var inte tänkt att det skulle bli på det här viset. När vi bygger någonting så vill vi att det ska bli bra från första början, så har det inte blivit i det här fallet, säger Stefan Sydberg (M), ordförande i fritidsutskottet.

Byter om i ishallen istället

Fram till i början av augusti har fotbollen bytt om i ishallen istället eftersom de nya omklädningsrummen inte var funktionella. Men när ishockeyn började sin säsong fick de flytta ut från ishallen. Kommunen hade rivit ut bastuavdelningen för att göra mer plats men trots det så får inte ett helt lag plats i ett omklädningsrum.

Föreningen upptäckte dessutom snabbt fler brister, det var ingen som städade varken omklädningsrum eller toaletter och det fanns ingen tvättmaskin i tvättstugan.

– Vi försöker hålla efter städningen själva och materialförvaltaren får tvätta kläder någon annanstans, säger Fredrik Johansson.

Ska åtgärdas

Fritidsutskottet har sammanträde på måndag där ska man ta upp ärendet och försöka förstå varför det blev så fel.

– Kommunen håller på nu att åtgärda detta och försöker göra omklädningsrummen större så att föreningen kan ha motsvarande förutsättningar som de har haft tidigare, säger Stefan Sydberg (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer