Det är den här övertryckshallen i Piteå som fått en stor reva och i värsta fall måste stängas. Foto: SVT

Fotbollshallen i Piteå reparerad – idag öppnas den igen

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna på den uppblåsbara fotbollshallen i Piteå har reparerats och nu har den öppnats upp igen.

– Vi öppnar den idag för verksamheten så den är reparerad och klar, säger Per Lenndin, projektledare på Piteå kommun.

Det var i söndags som Piteå kommun tvingades stänga igen hallen då den hade fått skador på duken och tung snö vällde in i hallen. I tisdags inleddes arbetet med att reparera skadorna och idag är fotbollshallen lagad.

– Vi har ett företag från Umeå som hjälpt oss svetsa ihop de här dukdelarna så det kräver lite specialkompetens, säger Per Lenndin.

Vad  var det som orsakade skadorna?

– Det var tung snö som åkte ned från tältet vilket gjorde att det tryckte sönder en del av duken så att det blev revor i den.

Ska utvärderas

Enligt Lenndin ska duken vara lika slitstark nu som den var innan reparationerna. 

– Nej, att den har reparerats har ingen betydelse. Det handlar mer om att vi måste lära oss hantera det här hur man får ned snön så att det inte bygger på så mycket.

Vad kunde man gjort annorlunda den här gången?

– Det får vi utvärdera här framöver, vi har inte gjort ännu utan vi har koncentrerat oss på att få den i drift igen.

Nyttjas av många

Att fotbollshallen är igång igen är till stor glädje för många av fotbollsföreningarna som nu kan köra igång med sin träning igen.

– Hela fotbollen i Piteå använder hallen och sen kommer externa lag hit för att spela matcher så den har ett väldigt stort nyttjande.

– Det var flera matcher inbokade i helgen och träningarna drar igång idag så det är ju fantastiskt bra och skönt att det är löst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.