Fotbollstältet i Piteå synas i sömmarna. Nu hoppas Annika Nordstrand att kommunens förebyggande åtgärder leder till att det inte händer igen. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Nu är fotbollshallen i Piteå uppblåst igen – men bara tillfälligt

Publicerad

I fem månader har den uppblåsbara fotbollshallen i Piteå legat trasig och smutsig under snön. Nu är den redo att inspekteras för vilka skador som har uppstått på duken.

Under tisdagskvällen restes fotbollshallen i Piteå efter en provisorisk lagning förra veckan. Hallen kommer att stå uppe en tid för att duken ska ges möjlighet att torka och synas ordentligt i sömmarna.

Allt gick som planerat när kommunens personal var på plats för att starta upp fläktarna som blåser upp hallen inom ett par timmar.

– Vi har haft företag på plats som reparerat det provisoriskt. Nu ska vi blåsa upp det och se om det har blivit några fuktskador på duken efter några månader under snön, säger Annika Nordstrand.

Lag har fått träna i Luleå under tiden

Elitlagen har under vintern fått söka sig till andra ställen för att klara av träningen.

– Det har varit jättetråkigt för fotbollen och ingenting som man har räknat med. Dom har behövt tillgång till hallen och det har inneburit att dom har fått åka till Luleå för att träna, säger Annika Nordstrand och fortsätter:

– Ungdomsverksamheten har också drabbats hårt då de inte heller har haft tillgång till ytan.

Rullas ihop och skickas till Italien

När arbetet är klart ska hallen rullas ihop och skickas iväg till till tältleverantören i Italien där man kommer att lappa ihop skadorna som finns på duken.

För att det inte ska hända igen kommer kommunen att göra förbättringar så att snön inte kan packas ihop vid fläkthuset igen.

– Vi kommer att konstruera om det här tältet så att det kommer att hålla bättre när det blir sådana här svåra snöoväder som vi hade i januari, säger Annika Nordstrand.

Hoppas på avspark i höst

Ombyggnationen kommer ske under sommaren och förhoppningen är att fotbollshallen ska stå redo inför vintersäsongen i september.

– Nu hoppas jag på september, det är det som vi haft som ett realistiskt riktmärke. Jag hoppas på september och tror också på det, säger Annika Nordstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.