Bilden är tagen under lördagens sökinsats Foto: Privat

Fler fynd efter försvunna 30-åringen utanför Piteå

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en vecka sedan försvann en 30-årig man och en stor sökinsats inleddes i Långträsk väster om Piteå. Insatsen med polis och fjällräddare är nu avslutad men under lördagen fortsatte frivilliga leta efter honom. Nu har man gjort nya fynd.

När försvinnandet blev känt letade polisen med bland annat helikopter och hundar tillsammans med fjällräddningen, enligt lagen om skydd mot olyckor. Men tidigare under veckan rapporterade polisen sökinsatsen som avslutad. Under lördagen fortsatte frivilliga söka i områden kopplat till platsen där mannens bil anträffades.

Hittat en ägodel som kan tillhöra mannen

Peder Schillerström, vid FIKK (Frivilliga insatser vid kris och katastrof), berättar att man under under fredagskvällen hittat en sko i ett skogsområde som kan tillhöra mannen.

– Anhöriga är inte säkra på att det är hans, men det är rätt storlek, säger han.

Har gjort nya fynd

Under lördagen gjorde man fler fynd, bland annat ett par hörlurar som anhöriga tror kan vara hans. Peder Schillerström berättar att man kommer fortsätta sökandet så länge frivilliga ställer upp. 

– Chanserna att hitta honom vid liv blir mindre och mindre, men vi hoppas på det bästa. Det vi vet är att han lyckats köra av vägen eller krockat med något, säger Peder Schillerström.

De fynd som gjorts kommer lämnas över till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis letar försvunnen man i Långträsk

Mer i ämnet