Fyra fall av misshandel i Norrbotten inatt – polisen: ”Löningshelg”

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen var betydligt stökigare än fredagen och polisen har märkt av att det varit löningshelg utan pandemirestriktioner. Tre fall av rattfylleri och fyra fall av misshandel har anmälts under natten.

I Boden stoppades en man utanför Harads efter att polis larmats om en vinglig trafikant. Mannen omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och är nu misstänkt för rattfylleri.

En man omhändertogs också vid 02-tiden efter larm om att han bråkat med en kvinna i centrala Boden. Han är nu misstänkt för försök till misshandel och våld mot tjänsteman. Även i Kiruna har två fall av rattfylleri anmälts.

Man ska ha slagit tre personer

I Piteå misstänks en man i 30-årsåldern ha slagit tre personer på ett uteställe. Han greps på plats av ordningsvakter och fördes senare av polis till stationen.

Totalt har elva personer omhändertagits för fylleri och polisen har märkt av att många rört sig under löningshelgen.

– Jag märker att det har varit mer fyllerirelaterade ärenden och att restriktionerna har lättat, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.