Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här möts blomsterhandlaren Mikael Isaksson och Elisabeth Landby, ordförande för Gällivare handel. Foto: Hans Sternlund

Gällivare kommuns krisstöd till företagen – anstånd med betalningar

Uppdaterad
Publicerad
Gällivare kommun ger anstånd med betalningar till krisdrabbade företag samtidigt som man skyndar på sina egna betalningar. Bland handlarna i Gällivare anser man att åtgärden år otillräcklig och behöver följas upp av fler insatser.

Mikael Isaksson driver en blomsterhandel i gallerian i centrala Gällivare och har klarat sig bättre än många av sina kollegor i centrumhandeln. Han har ett bortfall på kunder i butiken på elva procent och har hittills inte behövt permittera personal.

Med bortfallet är ändå kännbart och han blir inte hjälpt av det stödpaket som Gällivare kommun har lanserat. Han ser det som på sin höjd en första åtgärd.

Företag får skjuta på vissa betalningar

Det handlar framför allt om att rädda företag i akut likviditetskris, genom att låta företag skjuta på betalningar för VA, renhållning och tillsynsärenden. Samtidigt ska kommunen betala sina fakturor som snabbt som möjligt.

I klippet hör ni Mikael Isaksson samt Elisabeth Landby, ordförande för Gällivare handel om hur hon ser på läget och vad hon vill se för fortsatta stödåtgärder i samband med Coronakrisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet