Ett skyddsombud på Tallbackaskolan i Gällivare anmäler nu den fräna avloppslukten till Arbetsmiljöverket. Foto: Arkiv/SVT

Lärare mår dåligt av stinkande Gällivareskola: ”Har kräkningskänningar”

Publicerad

Ett skyddsombud på Tallbackaskolan i Gällivare kommun har fått nog. Skolan stinker avlopp och lärare får spykänningar och huvudvärk av lukten. Nu anmäls ärendet till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan har den oangenäma odören uppstått efter en ombyggnation av skolans kök.

”Det är avloppslukt i hela huset. Trots många felanmälningar så är inte problemet åtgärdat. För cirka sex månader sedan skulle det fixas en ny pump, men vad vi förstår så är det inte löst”, skriver skyddombudet till Arbetsmiljöverket. 

Lärarna mår skit

Tallbackaskolan ligger i området mellan Gällivare och Malmberget och stanken är så svår att lärarna mår, ja, skit.

”Pedagogerna mår illa, har kräkningskänningar och huvudvärk. Barnen ska också vistas i denna miljö, hur hälsosamt är det?”, skriver skyddombudet som nu kräver svar:

”Vi får ingen återkoppling på vad som ska göras och vad som är gjort. När vi gör felanmälningar så får vi dubbla budskap angående detta och hänvisas till att det redan finns i projektet. Vilket projekt!!!??”

SVT har försökt nå både skyddsombudet och Gällivare kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer