Inga-Britt och Henning Wahlström fick ett brev om en faktura på 800 kronor för en glömd kartong. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Inga-Britt och Henning glömde en kartong – fick faktura på 800 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Inga-Britt och Henning Wahlström har bott i sin lägenhet i Boden i ungefär 32 år. Men en dag fick paret en brev som förvånade dem väldigt mycket. Ett brev som berättade om en faktura på 800 kronor. För att de glömt en tom kartong.

Paret har dålig hälsa bland annat har Inga-Britt reumatism och de bor på högsta våningen. En bekant till dem brukade gå ner med soporna åt dem men en kartong glömdes bredvid underjordsbehållarna.

Då fick paret Wahlström brevet om en faktura. Något som Hem & Hyra var först med att rapportera om.

– Det här verkar vara så att man får en känsla av att man skräpat ner jättemycket med en liten kartong. Det här vet Hyresrättsföreningen om vad som är skrivet och den räknas inte som laglig utan det ska komma från polismyndigheten, säger Inga-Britt Wahlström.

Kommer inte betala

Efter att paret Wahlström fick brevet så har de bestämt sig att inte betala fakturan.

– Vi tänker inte lägga ut några pengar för något som inte är juridiskt gjort. Vi har pengar att betala det men inte på de villkoren det har hänt bakom, säger Inga-Britt.

Även personal på Bodenbo har lovat att ta tillbaka fakturan.

– Och så lovade de på Bodenbo att skriva att de tagit tillbaka ärendet som de påfört oss men det har inte kommit och det har gått minst två veckor.

Hemtjänsten har tagit över

Efter att detta skett har nu Inga-Britt och Henning fixat med hemtjänst att ta hand om soporna.

– De kommer på tisdagar och de ordnar upp det där, säger Henning Wahlström.

– Det får man hoppas att de är ordningsamma och gör enligt rutinerna, säger Inga-Britt Wahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.