Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du pistföraren Ulf Forsberg som är bedrövad över att flera Piteåbor och hundägare struntar i gångförbudet på Grisberget. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Grisbergets skidspår grisas ner av hundägare i Piteå – pistföraren: ”Fått bajs i fräsen”

Publicerad

För två år sedan beslutade kultur- och fritidsnämnden i Piteå att det är gångförbud längs skidspåren på Grisberget vintertid. Något som inte respekteras. Pistföraren Ulf Forsberg är bedrövad över att fotgängare lämnar spår och hundskit efter sig.

Ulf Forsberg kör kommunens pistmaskin och vittnar om att många trotsar förbudet. Han preparerar spåren flera gånger i veckan och mer eller mindre varje gång stöter han på någon som promenerar efter det nypistade spåret.

Och ibland ser han hundägare som rastar sina fyrbenta.

– Vi har satt upp skyltar och folk är väl medvetna om förbudet. Men av gammal hävd ger dom tusan i det ändå, säger Ulf Forsberg.

”Inte så trevligt att gräva i skiten”

Piteåborna saknar inte vandringsstråk. Det finns cirka tio mil gångväg, isbana och skoterspår att traska på men ändå väljer många att promenera efter Grisbergets skidspår.

För Ulf ställer det till en hel del i arbetet. Påsarna med hundskit har flera gånger hamnat under maskinen.

– Jag har fått bajs i fräsen och det är inte så trevligt att behöva gräva i skiten, säger Ulf Forsberg.

Piteå-Tidningen var först med att rapportera om de förstörda skidspåren.

I klippet hör du pistföraren som är bedrövad över att förbudet inte respekteras.

Budskapet på förbudsskyltarna på Grisberget i Piteå är tydliga. Att gå elller springa på spåret under snöperioden är inte tillåtet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.