Förra veckan rasade taket in och begravde ett stort antal grisar på Björn Olofssons gård i Lillpite. Foto: SVT

Försäkringsbolaget betalar inte ut en krona efter takraset

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringsbolaget betalar inte ut en enda krona efter att taket rasade på Björn Olofssons gård i Lillpite.

Det var i början av förra veckan som taket rasade in och begravde ett stort antal grisar på Björn Olofssons gård i Lillpite.

Totalt rasade 500 kvadratmeter in och begravde uppemot 500 grisar under snömassorna. Man lyckades dra fram de flesta av grisarna, men omkring ett 50-tal grisar dog.

Nyligen kom nästa smäll när det visade sig att försäkringsbolaget inte betalar ut en enda krona för takras på grund av snömassorna som var på taket.

– De kan inte betala ut något vad gäller snöras, ingenting, berättar Björn.

Björn Olofsson, Lillpite. Foto: SVT

Tungt ekonomiskt

Under dom senaste veckorna har stort antal byggnader i länet rasat på grund av snömassorna och det har varit varierande besked från olika försäkringsbolag angående detta.

För grisbonden Björn Olofsson väntar nu en tung period ekonomiskt, men han hoppas kunna klara upp det hela utan hjälp från försäkringsbolaget:

– Man tycker att man borde få någonting när man betalar mycket pengar till försäkringsbolagen, även om det hade blivit en högre självrisk, konstaterar Björn Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.