Det var inuti den här lokalbussen som det misstänkta mordet i Kiruna skedde. Foto: Hans Sternlund/SVT.

Tre anhållna för misstänkt mord i buss i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött efter ett bråk på en buss i Kiruna. Händelsen rubriceras som mord, alternativt dråp, och tre personer har anhållits. Två av dessa personer är minderåriga.

Polisen larmades 21.16 på onsdagskvällen efter ett bråk på en buss i Kiruna. Inledningsvis ville polisen inte kommentera ärendet, utan sa endast att ett grovt brott begåtts.

Natten mot torsdag skrev polisen på sin hemsida att en person hade dött. Personen som dog knivskars i samband med händelsen.

Bussmordet i Kiruna

”Isolerad händelse”

Tre personer kopplade till händelsen är anhållna varav två är under 18 år gamla, meddelar Åklagarmyndigheten genom ett pressmeddelande. Personerna är misstänkta på sannolika skäl för mord.

– Utredare från Luleå är just nu på väg upp till Kiruna. De misstänkta kommer att höras under kvällen med försvarare närvarande och innan dess kan vi inte kommentera deras inställning till brottet, säger kammaråklagare Lindha Strömberg.

Polisen ser det inträffade som en isolerad händelse och uppger att det inte finns ingen anledning till oro för allmänheten.

Tekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning, berättar åklagarmyndighetens pressjour.

Inställda bussar

Lokaltrafiken i centrala Kiruna kommer att vara inställd under torsdagen. Detta för att ge möjlighet till personalen att bearbeta det som skett. I övrigt vill inte bussbolaget kommentera händelsen ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet