Foto: TT

Grovt våldsbrott i en by – polis upptäckte det av en slump

Publicerad

Två män har i natt anhållits misstänkta för försök till mord i en by i östra Norrbotten. Offret upptäcktes av polisen när de befanns sig på Kalix sjukhus i ett annat ärende.

Det var på tisdagskvällen som polispatrullen var på sjukhusets akutmottagning och då såg den skadade mannen som är i 30-årsåldern. Skadorna vara sådana att polisen direkt misstänkte att han hade råkat ut för ett våldsbrott.

Enligt polisen har tillhygge använts och omständigheterna kring brottets genomförande gör att polisen bedömer det som grovt.

– Jag kan säga att det är en form av stickvapen som har använts, säger Per-Olov Andersson, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott.

Två gripna

Polisen grep på kvällen två män misstänkta för dådet och de transporterades till häktet i Luleå. Männen är födda på 70-talet  och 90-talet. Brottsplatsen är i anslutning till en bostad i ett mindre samhälle i Norrbotten och samtliga inblandade känner varandra. Gärningsmännen är båda kända av polisen.

Polisen har hållit ett antal förhör och jouråklagare beslöt under natten att männen skulle anhållas. Brottsplatsen är nu avspärrad i väntan på tekniker.

Den misshandlade mannen har fått  lämna sjukhuset.

Hänt inom en släkt

Under onsdagen har polisen besökt byn och pratat med vittnen och i morgon ska de två misstänkta männen förhöras.

– Det är inom en släkt och då är det alltid lite klurigare att få ut saker och ting. Man har vissa skydd så att man inte behöver prata om släktingar i rakt nedstigande led och lite annat. Det är den situationen vi är i just nu, säger Per-Olov Andersson, gruppchef för grova brott inom polisen i Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer