Foto: SVT

Hände i natt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har haft en hel del att göra under natten inte minst när det gäller fylleri.

Här följer ett urval ur nattens händelser: 

23.29 Piteå  

Polisen får samtal om ett gäng festande ungdomar och att det på festen också finns minderåriga. När polispatrullen kommer fram visar det sig vara lugnt  på platsen och de ungdomar som är under 18 år blir ombedda att lämna festen. Två av dem får skjuts av polisen. 

23.44 Piteå 

En 17-åring misstänks ha använt sig av en legitimation som inte är hans egen. Polis åker till platsen och 17åringen blir då misstänkt för narkotikabrott, innehav och bruk, för egen del. Han får också följa med patrullen för provtagning. 

23.54 Luleå 

Polisen får larm om en berusad man som går  omkring och känner på bildörrar och husdörrar. Polispatrull åker till platsen där de omhändertar mannen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. 

23.58 

Polisen larmas om en vinglig färd på E4. Polis stoppar bilisten för kontroll men utan anmärkning.  

00.28 Luleå 

Det inkommer larm om trafikhinder i  form av en bil som står halvvägs ner i diket i södergående riktning vid trafikplats Måttsund. Polis åker till platsen men ingen person finns kvar i bilen. 

01.59 Boden 

Ett samtal om bråk på restaurang kommer in till polisen. Några minuter senare rapporteras att det är lugnt på platsen. Två personer får lämna restaurangen. En stund senare omhändertas en man i 20-årsåldern enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Samma person ska tidigare ha blivit misshandlad. 

03.19 Haparanda 

En man bråkar på en restaurang i centrum. Polis åker till platsen och mannen får en tillsägelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.