Polis och ambulans larmades till platsen vid halv två-tiden på natten mot fredag. Foto: Johan Nilsson / TT

Hände i natt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har polisen fått rycka ut på bland annat misshandel, skadegörelse och fylleri.

23.00 Luleå 

Polisen får larm om en misshandel. En polispatrull åker till platsen där en man i 50-års åldern greps för misshandel efter förhör med målsägande.  

00.22 Luleå  

En person sparkar omkull en motorcykel i ett parkeringsgarage i centrala Luleå.  Anmälaren tar upp jakten på gärningsmannen utan att hinna ikapp. En polispatrull åker till platsen för att ta upp en anmälan och dokumentera skadorna på motorcykeln. 

01.00 Kiruna  

En person omhändertas för berusning av en ordningsvakt. Personen är stökig så polis som kallas till platsen omhändertar personen som får följa med och sova ruset av sig på stationen. 

02.19 Kiruna 

En kvinna ska ha blivit misshandlad av en man i centrala Kiruna. Polis som kallas till platsen tar upp en anmälan. 

02.52 Arvidsjaur 

Larm om brand i ett hyreshus i centrala Arvidsjaur. När räddningstjänsten når platsen visar det sig handla om en torrkokning som orsakat rök men ingen eld. Polisen skriver en anmälan. 

05.20 Kiruna 

Polisen får samtal om man som ligger livlös på marken. Polis och ambulans kallas till platsen. Mannen är berusad men vaken och talbar. Bedömningen som görs är att mannen inte behöver vård utan att han kan ta sig hem på egen hand. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.