Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Händelserik natt för polisen – misshandel, inbrott och narkotika

Publicerad

Natten mot lördag blev en händelserik natt för länets poliser. Bland annat blev en man i Boden anhållen för misshandel.

Klockan 00:52 kommer det första larmet in till polisen då det har varit inbrott på Västermalm i Älvsbyn. Det finns inga uppgifter om att någonting ska saknas men polisen genomför en brottsplatsundersökning.

Tjugo minuter senare griper en ordningsvakt i Gällivare centrum en man med kniv. Polisen åker till platsen och mannen avlägsnas från platsen samt att kniven tas i beslag. En anmälan upprättas.

Stulna varor på gatan

Klockan 01:40 anmäls ett inbrott i en butik i centrala Överkalix. Enligt polisen ligger varor från butiken utspridda på gatan och vissa föremål saknas. Ingen misstänkt är kvar på platsen när polisen dyker upp. Under natten har man gjort en brottsplatsundersökning och upprättat en amälan.

Strax därefter åker en polispatrull ut till en restaurang i Luleå för att kontrollera en ung man. Den unga mannen misstänks senare för innehav av narkotika. Polisen håller förhör med mannen och upprättar en anmälan om narkotikabrott.

Man anhållen för misshandel

En kvart senare kommer ett samtal in till polisen i Luleå om bråk på en restaurang. En person omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Förhör hålls och en anmälan om hot mot tjänsteman upprättas.

Klockan 03:57 griper polisen en man misstänkt för misshandel. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat en kvinna tidigare under natten. På lördagsmorgonen väljer åklagaren att anhålla mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.