Butiken i Glommersträsk hittade på en unik lösning för hur man räknar antalet kunder. De får bara ”handla med Ove” – en av 22 bilder på butiksägaren Ove Granlund. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Här får kunderna i Glommersträsk ”handla med butiksägaren” – delar ut bilder som biljett

Uppdaterad
Publicerad

Butiksägaren Ove Granlund i Glommersträsk får endast ha 22 personer i butiken samtidigt. För att hålla koll på antalet kunder kom hans personal på en alldeles unik idé – att använda butiksägaren Ove som ”inträdesbiljett”.

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer får det vistas max en person per tio kvadratmeter. Hos handlaren Ove i Glommersträsk i Arvidsjaurs kommun innebär det max 22 personer i butikslokalen samtidigt. Frågan är – hur gör man för att hålla koll på antalet kunder?

– Vi har väldigt kreativ personal som kom på den här idén med att ”handla med Ove”, säger butiksägaren Ove Granlund.

Coronaviruset i Norrbotten

Så här fungerar konceptet ”handla med Ove”:

  • När du kommer till butiken ligger 22 stycken foton på Ove i entrén.
  • Ta ett foto och handla tillsammans med honom.
  • Lämna honom sedan i kassan när du går ut.
  • Innan nästa användning spritas fotot.
  • Finns det ingen Ove i entrén måste du vänta utomhus.

Till caféet gäller samma logik, men där tar du med dig ”Ingela” in. Du fikar med henne och sedan lämnar du henne när du går.

– Kunderna tycker det här är jätteroligt. Tänk att få ”handla med Ove” eller gå och ”fika med Ingela”, säger Ove Granlund.

I videon ovan ser du Ove själv visa hur det funkar och och hör vad kunderna tycker!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet