Under Idrottsgalan i Globen tog Hanna Öberg emot Bragdguld för sin sensationella guldmedalj på distansloppet vid OS i Pyeongchang. Foto: TT

Hanna Öberg tar emot Bragdguldet

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen avgörs Idrottsgalan i Globen i Stockholm och en av dem som hyllas är Piteås stolthet – skidskytten Hanna Öberg

– Jag är jätteglad bara över att fortfarande vara med i diskussionen, det känns superhäftigt, säger Sara Öberg till SVT från minglet i Globen.

Hon är nominerad för Årets prestation samt Jerringpriset.

Hanna Öberg charmade sig in i svenska folkets hjärtan efter det sensationella OS-guldet i Pyeongchang. En prestation som gjorde att hon i december vann Bragdguldet – ett pris som hon just nu får ta emot på Idrottsgalan.

Hanna Öberg tackade flera personer för deras hjälp på vägen mot framgångarna.  Bland annat föräldrarna och sambon och skidskytten Jesper Nelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.