Haparanda kommun vädjar till allmänheten: Kom och jobba inom omsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Haparanda kommun vädjar efter personal som kan jobba inom vård och omsorg. Även personer som inte har erfarenhet av vården erbjuds arbete då läget är akut.

–  Hög sjukfrånvaro och vikariebrist drabbar äldreomsorgen hårt just nu, säger Haparanda stads HR-chef Niclas Asplund.

– Den ökade smittspridningen gör att vi är i behov av personal som kan jobba extra inom vård och omsorg, fortsätter Niclas Asplund.

I ett försök att täcka upp bemanningen har Haparanda kommun bett personal från andra verksamheter att skriva upp sig på en lista om de kan tänka sig att jobba inom äldreomsorgen. Nu vänder man sig också till allmänheten.

Coronaviruset i Norrbotten

Uppmanar till samhällsinsats

–  Vi behöver allmänhetens hjälp och vi uppmanar därför alla som vill göra en samhällsinsats att kontakta vår bemanningsenhet, säger Haparanda stads socialchef Suvi Järvinen-Valo.

I första hand söker kommunen personal som har någon form av vård- och omsorgsutbildning eller omsorgserfarenhet, men även personer som saknar erfarenhet välkomnas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet