Två av männen erkänner brott mot griftfriden med förnekar mord. 29-åringen förnekar. Foto: SVT

Här är de mordmisstänkta

Uppdaterad
Publicerad

I augusti 2019 häktades de tre männen i åldrar 37, 29 och 38 år, misstänkta för människorov. Misstankarna kom senare att ändras till mord när mannens kropp hittades. Här är vad vi vet om de misstänkta.

37-åringen:

Är skriven på samma adress och granne med 29-åringen, misshandeln ska ha skett i hans bostad. Erkänner brott mot griftefriden men förnekar mord. Har i förhör uppgett att han inte känner offret. Ett vittne ska ha hört bråk i bostaden. Blod efter offret är hittat i hans bil. Handlade diesel tillsammans med 38-åringen, enligt åklagaren för att bränna kroppen. Enligt honom är bakgrunden en knarkaffär som gått fel.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

29-åringen:

Bosatt i Kiruna på samma adress som 37-åringen. Förnekar brott. Ska i telefon ha sagt till ett vittne att han ”kört ut en gubbe i skogen” och bett om få låna vittnets bil. Polisen har hittat blod från offret på hans byxor. Har i förhör uppgett att han känt offret sedan han var sex år gammal  och att de har haft en vänskaplig relation till varandra. Han har även uppgett att det är narkotika som har förenat dem.

Beskriver offret som en ”väldigt snäll och reko kille” som han inte har några konflikter med. Han säger att han har dåligt minne från den aktuella kvällen, det enda han minns är att han sitter på köksgolvet och att det är blod på golvet. Medan 37-åringen och 38-åringen gjorde sig av med kroppen ska han ha stannat kvar i bostaden där brottet ägde rum och städat upp.

38-åringen:

Erkänner brott mot griftefriden men förnekar mord. Är bosatt på en adress i Kiruna. Handlade diesel tillsammans med 37-åringen för att tända på kroppen. Har i förhör sagt att han tidigare inte haft något otalt med offret, men att de hamnat i konflikt den aktuella kvällen. Enligt honom ska offret ha flugit på honom och börjat slå honom utan anledning, han säger att han slog tillbaka och att även 29-åringen började misshandla offret. I förhör har han sagt att allting gick fort och att de sedan upptäckte att han inte hade puls längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Mer i ämnet