I videon ovan kan du se hur det ser ut när Hjärt-Lung föreningen i Arvidsjaur tränar ett digitalt gympass. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Här är föreningen som vägrar ge upp – trots coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

När många föreningar ställer in sina aktiviteter så vägrar HjärtLung i Arvidsjaur att ge upp. Nu flyttar de istället ut på internet.

Coronaviruset gör att föreningar tvingas ställa in sina arrangemang för att undvika smittspridning. För att medlemmarna ska få sin regelbundna motion har riksförbundet HjärtLung har valt att göra sina populära gymnastikpass digitala.

Vill inte förbli negativa

Arvidsjaurs lokala HjärtLung-förening har nu sett möjligheterna och har på eget initiativ inlett processen att göra sina föreläsningar och aktiviteter på internet.

Coronaviruset i Norrbotten

– Om man hela tiden bara ser på saker negativt så påverkar det hälsan både kroppsligt och psykiskt, då blir man mer känslig för sjukdomar och livet blir trist. Därför gäller det att se positivt.

Bra uppkoppling viktigt

Men trots att tekniken strulat lite så kommer föreningen inte ge upp.

– Bra uppkoppling är en förutsättning. Därför är det viktigt att man från samhället och statens sida efter coronaviruset ser till att alla får bredband via fiber.

I videon ovan kan du se när föreningens styrelse deltar på ett gymnastikpass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet