Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hockeyspelaren Johanna Fällman kan nu åka lokaltrafik med sin ”egna buss”. Nyfiken på hur Zackes buss ser ut? Kika på videoklippet ovan. Foto: SVT/Linda Jones

Här invigs ”kändisbussarna” i Luleå – döpta efter artisten Zacke och hockeyspelaren Johanna Fällman

Uppdaterad
Publicerad

I dag var det bussdop i Södra hamn i Luleå. Två LLT-bussar döptes efter hockeyspelaren Johanna Fällman och artisten Zacke Zakarias Lekberg.

Tanken med att låta två bussar döpas efter Fällman, som spelar i Luleå Hockey/MSSK, och Zacke, hiphop-artist som nyligen flyttat hem till Luleå, var att lyfta två personer som gör gott för Luleå, enligt bussbolaget Luleå lokaltrafik. Evenemanget var skapat i samarbete med Norrbottens Media.

Enligt bussbolaget valde man Johanna Fällman och Zacke Zakarias Lekberg eftersom att de bland annat lyfter frågor om jämställdhet. I klippet ovan kan du se hur bussarna, som snart rullar genom Luleå, kommer att se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.