Här får du pengar om du plockar skräp

Uppdaterad
Publicerad

Bensbyns Byautvecklings grupp har startat ett skräpplockningsprojekt – det finns pengar att tjäna för den som vill plocka skräp.

På håll ser det rätt prydligt ut i Bensbyn utanför Luleå, men vid en närmare titt ser man att det finns pengar kvar att tjäna.

Bensbyns byautvecklingsgrupp har satsat 1500 kronor på projektet och en lokal företagare har lagt in 1000 kronor extra – så totalt finns 2500 kronor.

Om man skickar in bild på sitt upplockade skräp så får man en krona per bit, men max 50 kronor per person.

– Det kan ju tyckas vara lite, men om man tänker att folk sparar sina pantburkar och orkar åka med dem till affären. Och det är ju ganska mycket jobb, säger Fredrik Kers i Bensbyn.

Skottkärror med skräp

Hittills har 800 kr betalats ut. Så det finns pengar kvar i potten.

– Det är kanske 20 personer, mest barn, som varit ute och rensat i dikena. Och det är betydligt mer än 50 skräpbitar per person som har plockats. Jag har fått bilder på skottkärror med skräp.

Inspirationen kom från en rörelse i sociala medier med hashtaggen #trashtag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.