Josefina Blomqvist, student från Växjö. Foto: SVT

Här fyller de nya studenterna Kulturens hus i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll välkomnas de nya studenterna som ska studera vid Luleå tekniska universistet, även läkarstudenter från Region Norrbotten och rekryter från F21 är inbjudna.

Tanken är att ge en inblick i vad Luleå har att erbjuda och att studenterna ska upptäcka mer av staden. Och därför arrangerar kommunen evenemang på universitetet, samt bjuder på mingel och norrbottnisk tacobuffè på Kulturens hus.

– Jag känner mig jättevälkommen. Kommunen är väldigt engagerad, det har man märkt. Även lärare på universitetet är det och det är bra stämning, så det känns jättebra, säger Josefina Blomqvist, student från Växjö.

Norrbottnisk tacobuffè

Drygt 750 personer hade anmält sig till kvällens välkomstmiddag, som arrangeras för 12:e året i rad. Och kommunens förhoppningen är att fler ska folkbokföra sig i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.