Här är platserna där blottaren slagit till

Uppdaterad
Publicerad

Under den senaste veckan har en blottare visat sitt kön åt förbipasserande kvinnor vid fyra tillfällen – när han passerat dem på cykel.

– Utredarna arbetar med detta och en utredning har inletts, men det finns ingen skäligen misstänkt än, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen.

Det var under förra veckan som första samtalet om en blottare kom till polisen i Luleå. Och bara några dagar efteråt inkom det tre till under samma dag. Första samtalet inkom 07:30 på morgonen då en kvinna berättade att hon sett en man som cyklat förbi och visat könet när hon promenerade.  Andra samtalet kom vid 16:30, och det tredje 18:00. Alla kvinnor berättade att den unga mannen ska ha rört sig i området kring Gültzauudden och att han cyklade mot Norra Hamn. Polisen har sökt i området men utan resultat.

I dagsläget finns ingen oro för att läget ska eskalera, men polisen hoppas på att få in tips från allmänheten. Förhör har hållits och anmälan om sexuellt ofredande är upprättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.