Här lämnar Kaj Linna Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare Livstidsdömde Kaj Linna har nu lämnat Sverige för ett liv på Kanarieöarna.

Obs! Artikeln skrevs i juni 2017.

På lördagskvällen flög han och sambon Petra från Luleå efter en helg tillsammans med Kajs söner i Norrbotten. Besöket i Norrbotten lämnar Linna med blandade känslor.

Kalamarksmordet

– Jag har inte varit ute så mycket i Luleå. Det känns lite jobbigt faktiskt. Det kanske inte är rätt av mig men det känns som att den här staden fortfarande har ett agg mot mig, säger han.

TV: Se ett längre inslag om Linnas sista tid i Sverige

När han senast lämnade Norrbotten, för snart 13 år, sedan var det med handbojor i en fångtransport. I veckan, efter en lång resningsprocess, är Kaj Linna frikänd av hovrätten för övre Norrland och för första gången på mer än ett decennium har han fått träffa sina tre söner i frihet.

LÄS MER: Linna: ”Skönt att få läsa domen”

Den yngste sonen har han inte sett under alla år han suttit fängslad, medan den äldste sonen Marcus har kämpat för honom i många år.

– Det var ju jättekul att träffa dem. Min yngste son har jag inte träffat på 13 år, så jag trodde inte att jag skulle känna igen honom men det gjorde jag ju direkt.

Hur kändes det?

– Lite blygt och pirrigt, men kul.

LÄS MER: Leif GW Persson: Linna kommer att få rejält skadestånd

Hur ser dina barn på de här åren?

– Jag vet ju att det har varit otroligt påfrestande för dem också och det har nog varit värre för dem, för de har ju varit barn.

Nu lämnar du Luleå och sedan bär det iväg utomlands.

– Ja, vi har ju hittat en fantastisk plats som vi vill bo på, så nu flyger vi ner till El Hierro som är den minsta av Kanarieöarna. Förhoppningsvis stannar vi där resten av livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet