Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pierre Dabrunst och Karolina Olsson hjälper till med att bunta ihop 250 000 valsedlar inför valet den 11 september. Hör vad de tycker om sitt arbete i videon ovan. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Här sorteras en kvarts miljon partimarkerade valsedlar i Luleå

Publicerad
Val 2022Valkompass

250 000 partimarkerade valsedlar ska sorteras upp och buntas ihop till de 49 valdistrikten i Luleå – och ett ställe som tagit sig an detta uppdrag är medarbetarna på Jobbcentret Södra.

Uppdraget med att sortera valsedlarna har tagit runt en vecka på den dagliga verksamheten. När SVT Norrbotten kommer på besök återstår bara de allra sista kartongerna.

– Det har funnits ett stort intresse. Vi har faktiskt fått väldigt många som har velat jobba med det här och tycker att det är roligt. Det är jätteskoj, de valsedlar vi har hållit på med är till riksdagsvalet, säger Pia Eriksson, handledare på Jobbcenter Södra.

”Kan kännas lite långsamt”

Pierre Dabrunst och Karolina Olsson är två som hjälpt till att bunta upp valsedlarna.

– Det kan kännas lite långsamt ibland, säger Dabrunst.

Jobbcenter Flygfisken har även hjälpt till med valförberedelserna och de har sorterat 200 000 valsedlar till regionvalet.

Hör Pierre Dabrunst och Karolina Olsson om valsedel-uppdraget i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Norrbotten

Mer i ämnet