Istället för spadtag blev det bollkast. I videon ovan berättar kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) mer om vad huset kommer att innehålla. Foto: SVT/Hans Sternlund

Bollen är kastad – nu startar bygget av multiaktivitetshuset

Uppdaterad
Publicerad

Gällivare kommer att få ett mer modernt centrum där bland annat ett nytt kunskapshus och ett multiaktivitetshus kommer att dominera stadsbilden. I dag togs det första ”bollkastet” för att sätta igång bygget av det nya multiaktivitetshuset.

Funktionerna i det nya multiaktivitetshuset ska ersätta de som försvunnit i Malmberget. Det är LKAB som betalar och stadsplanerarna vid Gällivare kommun får en chans att förändra Gällivare till det bättre.

Sedan tidigare har bygget av Kunskapshuset med bland annat gymnasieskola dragit i gång på tomten intill kommunhuset. Multiaktivitetshuset beräknas stå klart 2023.

I videon ovan får höra vad det nya multiaktivitetshuset kommer att innehålla och se ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gällivare nya centrum

Mer i ämnet