Hårt väder stängde fjällväg på E10

Uppdaterad
Publicerad

Fjällvägen mellan Björkliden och Riksgränsen stängdes av i båda riktningarna under torsdagsmorgon på grund av hårt väder. Vägen är nu åter öppen.

Meddelandet gick ut 05:28 på torsdagsmorgonen. SMHI gick samtidigt ut med en gul varning för plötslig ishalka i delar av Norrland. I Norrbottens län sträckte sig varningen från Piteå kommun vid kusten och till inlandskommunerna Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog.

Varningen låg kvar under torsdagsmorgonen och enligt SMHI kunde väglaget under de tidiga morgontimmarna påverka hastigheten i trafiken, då det rådde begränsad framkomlighet på vägar på grund av trafikolyckor samt risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar. Under natten och tidig morgon har det skett flertalet viltolyckor men inga personskador är rapporterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.