Foto: SVT

Hockeybråk har blossat upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen är det hemma premiär för Kiruna AIF – och nu har vårens hockeybråk med Kiruna IF blossat upp igen om rätten till arenarestaurangen.

Konflikten handlar om att Kiruna IF för ett antal år sedan fått tillgång till en lokal i Kiruna kommuns ägda Lombiaishall och byggt om den till en konferanslokal.

Och nu hävdar föreningen att det är de som har rätten att ta betalt av de som vill hyra anläggningen medan Kiruna AIF hävdar att det är en kommunal lokal som alla föreningar ska ha tillgång till och betala hyra till kommunen.

LÄS MER: Otydliga avtal skapar konflikt om ishall

Men det finns inga skriftliga avtal och kritiken är att kommunen haft över 6 månader på sig att komma överens med de olika föreningarna om vad som gäller.

– Vi vill ha jämställdhet, vi ska kunna tjäna pengar på grillen och arenarestaurangen som Kiruna IF gör, vi vill att lokalerna ska vara till för alla, säger Dan Jacobsson, Kiruna AIF.

– Det har varit andra saker som vi har haft fokus på, som vi har prioriterat, säger Stefan Sydberg (M), vice kommunalråd Kiruna.

Niklas Digersten ordförande i Kiruna IF vill inte kommentera konflikten och menar att det är politikerna som ska lösa frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.