Beslutet gäller fram till och med fredag. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT.

Hög sjukfrånvaro bland personalen – skola i Boden tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

11 av 18 personer i personalen på Svartbjörnsbyns skola är sjuka, varav ett antal med konstaterad covid-19. Personaltappet gör att skolan nu håller stängt, under åtminstone den här veckan.

Efter att flera lärare insjuknat under helgen beslutade skolledningen i Boden vid åttatiden på söndagen att stänga Svartbjörnsbyns skola i Boden . Föräldrarna nåddes av beskedet sent på söndagskvällen.

– Vi har tagit beslutet att stänga undervisningen utifrån att vi inte har tillräckligt med personal, inte utifrån smittskyddssynpunkt, säger skolchefen Magnus Åkerlund.

Coronaviruset i Norrbotten

Både lärare och elever sjuka

11 av totalt 18 personer i personalen på Svartbjörnsbyns skola är sjuka, varav några med konstaterad covid-19.

– Vi vet inte exakt hur många som har covid i nuläget. Det finns även barn som är sjuka men vi vet inte hur många, säger Åkerlund.

Fritids håller öppet

Skolans fritidshem fortsätter dock att ha öppet under veckan, men endast för de elever där bägge vårdnadshavare har samhällsviktiga arbeten.

– Beslutet gäller fram till och med fredag. Sen får vi ta ställning till frågan på nytt utifrån hur situationen ser ut då, säger Anna Thorsson, rektor för Svartbjörnsbyns skola.

Svartbjörnsbyns skola har drygt 150 elever från förskoleåldern upp till sexan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet