En kvinna bosatt i Luleå kommun döms till 15 års fängelse för att ha dödat en man med kniv. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Högg man till döds – kvinnan döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 40-årsåldern som varit åtalad misstänkt för att ha knivdödat en man i en by utanför Luleå döms till 15 års fängelse.

Det var under påskdagen som  kvinnan själv larmade 112 och berättade att hon hade huggit en kniv i en man och att han höll på att förblöda.

När polis och ambulans kom till bostaden var mannen i 50-årsåldern redan avliden. Han hade fått flera knivhugg, bland annat mot halsen. Kvinnan greps på platsen och har suttit häktad fram till rättegången i Luleå tingsrätt.

Kvinnan har förnekat mord och hävdat att hon handlat i nödvärn mot mannen som hon hade en relation med. Vid en läkarundersökning i samband med gripandet konstaterades att kvinnan hade ett jack i huvudet och ett antal blåmärken. Skador som lläkaren inte bedömde som färska.

Förutom en fängelsedom på 15 år ska kvinnan betala skadestånd till den avlidnes anhörigs på sammanlagt 60 000 kronor plus ränta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.