Högre ramp än tidigare år

Publicerad

Det utlovas hisnande volter och trick när årets upplaga Luleå Big Air arrangeras – och i år med en rekordhög ramp.

Den 11 februari är det dags för den tredje upplagan av Luleå Big Air. Och det stora dragplåstret som lockar besökare från hela landet är finalen av Big Air. Tävlingen är på elitnivå mellan klasserna alpint och snowboard.

– De blir ungefär 30 deltagare, damer och herrar mellan 14 år och upp till folk över 30 år, alla typer av människor, berättar Fiona Fagrell, civilingenjörsstudent vid Luleå tekniska universitetet och ansvarig för kommunikationen kring Big Air.

Fyra meter högre än i fjol

Bygget av rampen pågår för fullt och i år blir den rekordhög – hela 22 meter. De har även valt att flytta rampen mellan Teknikens hus och Kårhuset för att göra plats för mer besökare. I dagarna täcks den enorma konstruktionen av byggställningar med snö.

– Man tar fart från rampen, flyger i luften och gör trick som bedöms på stil, höjd, landning och svårighetsgrad.

Olika aktiviteter

6 000 besökare väntas och förutom tävlingen finns det aktiviteter, exempelvis isklättring, fatbike och hundspann, för de som besöker området.

Luleå Big Air arrangeras av en fristående förening bestående av fyra studenter vid LTU.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer