Lenitha Andersson-Junkka blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten. Foto: Jessica Rosengren

Hon blir ny chef för SVT Nyheter Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Lenitha Andersson-Junkka blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten.

I dag arbetar Lenitha Andersson-Junkka som redaktionschef för Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens Kuiren och är ställföreträdande ansvarig utgivare för norrbottenstidningarnas sajter.

– Vi är väldigt glada att Lenitha valt att gå till SVT. Med sin bakgrund och erfarenhet tillför hon viktig kompetens, säger Ingvar Näslund, nyhetschef på SVT.

”Brinner för lokal journalistik”

Hon är född och uppvuxen i Kiruna och har arbetat i flera olika roller inom Norrbottens Media, bland annat nyhets-, webb och nöjeschef samt varit djupt involverad i viktiga utvecklingsprojekt.

– SVT är ett stort och spännande företag med ett viktigt syfte. Jag brinner för lokal journalistik och lockas av det publicistiska uppdraget, att bidra till oberoende lokal journalistik som är relevant för norrbottningarna, säger Lenitha Andersson-Junkka.

Hon fortsätter:

– Jag ser att det finns en stor potential att utvecklas digitalt och hoppas kunna bidra till att SVT Nyheter Norrbotten ska ha en självklar plats i norrbottningens mobiltelefon. För att lyckas måste man sätta publiken i centrum och vara relevanta för dem.

Lenitha Andersson Junkka tillträder sin tjänst den 16 januari 2019.

Ny chef för NSD

Det blir Åsa Junkka som tar över efter Lenitha Andersson-Junkka som  ny redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare vid Norrbottens media, NSD och Norrbottens-Kuriren.

– Åsa har med sitt aktiva och drivande ledarskap alla förutsättningar att lyckas på den nya tjänsten, och jag är glad att konstatera att vi har god tillväxt och självklara efterträdare internt när chefer tar ett kliv vidare i karriären. Jag funderade inte ens på att utlysa tjänsten externt, vilket är ett väldigt bra tecken, och innebär också att vi inte tappar tempo i det viktiga utvecklingsarbetet, säger Mats Ehnbom, VD Norrbottens Media i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.