Foto: SVT

Hon föreslås som regionråd: ”Jag är supertaggad”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas valberedning har bestämt sig. Nu föreslås Överkalix förre kommunalråd Birgitta Persson som andra namn på listan och regionråd i en röd-grön koalition.

Det är många kvinnor som varit aktuella att tillsammans med listettan Anders Öberg styra region Norrbotten sedan regionrådet Maria Stenberg petats ned på listan och sedan hoppat av.

Fem kandidater

Ellinor Söderlund, Kalix, Elisabeth Lindberg, Piteå, Bente Åkerlund, Övertorneå, Beatrice Öhman, Boden och Birgitta Persson Överkalix.

Helena Öhlund, Älvsbyn, har också nämnts, men hon har tackat nej flera gånger.

Och valberedningen har nu bestämt sig för att föra fram Birgitta Persson som andra namn på regionlistan.

– Jättekul, men det gäller att få förtroendet av distriktskonferensen också, säger Birgitta Persson.

”Supertaggad”

Hon var tidigare kommunalråd i Överkalix, men efter maktskiftet för snart fyra år sedan så blev hon avsatt och hon jobbar nu på en bilaffär i Luleå.

– Jag har inte varit så politiskt aktiv under de senaste åren, men jag känner mig supertaggad inför det här uppdraget i region Norrbotten. Det blir också något nytt för mig. Det är ett tufft, men intressant uppdrag, säger Birgitta Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.