Foto: SVT

Hon tar över som kommunchef i Jokkmokk

Publicerad

Förre kommunchefen Annika Almqvist i Jokkmokk går i pension och Monika Lundkvist blir den som tar över posten.

– Vi är mycket nöjda med vår rekrytering som skapar trygghet i det omfattande förändringsarbete som Jokkmokks kommun just nu är inne i, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Bernhardsson och Henrik Blind, gruppledare för Miljöpartiet.

Det var under fredagen som kommunstyrelsens arbetsutskott i Jokkmokk tog det formella beslutet om att det blir Monika Lundkvist som tillträder tjänsten som kommunchef. Hon har tidigare arbetat som kommunens skolchef och innan dess var hon,verksam inom Lapplands kommunalförbund.

– Det är spännande och samtidigt utmanande. Men jag ser hög kompetens på alla nivåer bland medarbetarna vilket är otroligt viktigt, det var en av de avgörande anledningarna till att jag sökte jobbet. Jag ska göra mitt bästa, men det är inget jag klarar helt själv. Det krävs gediget samarbete med alla kommunens anställda och politiker, säger Monika Lundkvist i ett pressmedelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer