Hör Piteå IF:s glädjeyra över gåvan på en halv miljon: ”Gåshud och svårt att prata”

Uppdaterad
Publicerad

Piteå IF har haft en tuff säsong hittills med inställda matcher och tomma läktare på grund av coronapandemin. Detta har slagit hårt mot ekonomin trots att läget börjat ljusna. Den nya anonyma gåvan på en halv miljon gör att klubben kan ta ett riktigt djupt andetag.

Det är en tagen och glad ordförande i Piteå IF som SVT Norrbotten Nyheter träffar på fredagsförmiddagen. Anledningen är att Rikard Fahlman, tidigare i veckan, fick ett besked om att en okänd person donerat en halv miljon kronor till klubben.

”Pengarna ger oss möjlighet att titta längre fram”

På grund av coronapandemin har klubben haft en kämpig säsong. Läget har börjat ljusna men man har haft svårt att blicka längre fram i tiden.

– De här pengarna ger oss möjlighet att titta längre fram. Vi kan se bortanför sista avlägsna bortamatchen och sista löneutbetalningen.

Hör Rikard Fahlman berätta om ögonblicket

Detta ger ett handlingsutrymme klubben inte haft tidigare och det kan även bli tal om värvningar.

– Nog kan det dyka upp något sådant men det är planeringen överhuvudtaget, säger Piteå IF:s ordförande Rikard Fahlman.

Hör glädjeyran i videon ovan och hur det gick till när Piteå IF:s ordförande Rikard Fahlman fick reda på summan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.