Hör Tommy i Jokkmokk om kommunalrådets affärer: ”Han kanske måste byta jobb”

Publicerad

Kommunalrådets affärer är i dag det stora samtalsämnet i Jokkmokk och invånarna väntar med spänning på hur revisionen ska avsluta det lokala verklighetsdramat.

– Han kanske måste byta jobb, säger Tommy Andersson.

Konsultaffärerna och förlikningasavtalet för mångmiljonbeliopp har fått många jokkmokkare att fråga sig vad det är som egentligen händer i kommunhuset.

Många är medvetna om att det startats en revision som ska granska Robert Bernhardssons myndighetsutövning och kostnadskontroll och svara på alla frågor.

Många frågor

Jokkmokkaren Tommy Andersson är en av många som funderar på frågorna när, var, hur och varför när det gäller kommunalrådets uppmärksammaded affärer.

– Har han gjort ett medvetet fel så ska han stå för det, men är det omedvetet så kan vi alla göra misstag.

Vad menar du med att han ska stå för det?

– Han har ju tyvärr inget ekonomiskt ansvar, men han kanske måste byta jobb. Vi får se när revisionen är färdig.

Turbulens

Tommy Andersson är inte förvånad över att sådant kan hända inom den högsta politiska ledningen i Jokkmokk. 

Han är van vid negativa överraskningar från kommunhuset.

– Det har ju varit sådan turbulens när det gäller de senaste tre-fyra kommunalråden i Jokkmokk så jag är inte överraskad. När man hör pratet i fikarummen och ute på byn så vet man att det råder turbulens igen, jajamen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.