Nytt hot om skolskjutning – men skolan öppen som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fick polisen i Norrbotten kännedom om ett inlägg på sociala medier, där det hotades med en skolskjutning på Björknäsgymnasium i Boden. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot mot grupp.

– Polisen vill inte lämna mer uppgifter än så i nuläget, säger Mathias Borin, RLC-befäl hos polisen i region Nord.

Polisen skriver på sin hemsida att man bedömer ärendet fortlöpande och att polisen kommer att vidta de åtgärder som de anser lämpliga och nödvändiga.

”Inte trovärdigt hot”

Bodens kommun skriver på sin hemsida att polisen gör bedömningen att det inte är ett trovärdigt hot och att skolan kommer att hållas löpppen som vanligt.

– Vi tar alla hot på allvar men efter att ha samrått med polisen har vi bestämt att lektionerna ska pågå som vanligt. Kommunens krisgrupp kommer nu på morgonen till skolan och vi kommer att ha möte med personalen och sedan får lärarna träffa sina mentorsgrupper, säger Magnus Åkerlund, skolchef vid Bodens kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.