Hotellfasad riskerar att rasa – delar av gata i Luleå avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Delar av fasaden på Hotell Savoy i Luleå har lossnat och riskerar att falla ner ner på gatan.

Storgatan framför Hotell Savoy och Coop Loet har därför spärrats av. Fastighetsbolaget Galären utreder orsaken och planerar att sätta in åtgärder så snart det är möjligt.

– Vi kan i nuläget inte säga när fasaden kommer att vara åtgärdad men det är avspärrat på ett sådant sätt att både Hotel Savoy och Coop Loet håller öppet, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

”Vi kan inte ens gissa om orsaken”

Hur upptäcktes  det att keramikplattor på fasaden inte satt fast?

– Det var en av våra entreprenörer som igår eftermiddag såg att tre av plattorna lossnat. Vi beställde snabbt en ställningsfirma som kunde spärra av så att inga gående skulle utsättas för risk, säger Gunnar Tåhlin.

Vad som har orsakat att delar av fasaden har släppt finns det ännu inget svar på.

– Vi kan inte ens gissa om orsaken. Nu väntar vi på att experter ska komma hit och hjälpa oss med det. Vi har kontaktat företaget i Stockholm som levererat medlet som använts när plattorna fästes på fasaden. Vi hoppas att få klarhet i detta så snart som möjligt, säger Gunnar Tåhlin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.