Arkivbild Foto: TT

Hundra nya studentbostäder planeras i Luleå

Uppdaterad
Publicerad
En ändrad detaljplan för nya studentbostäder diskuterades på kommunstyrelsens arbetsutskott under måndagen.

Stadsbyggnadsnämnden fick i uppdrag att ändra en detaljplan på Porsön för att kunna bygga nya studentbostäder. På Vänortsvägen planeras cirka hundra nya studentbostäder via en förtätning, vilket kräver en mindre ändring av detaljplanen.

– Med det här förslaget kan vi se att vi ligger bra till när det gäller studentbostäder. Vi har 200 studentbostäder på gång, nu tillkommer 100 ytterligare. Det är viktigt för oss att vi har ett attraktivt studentområde, så studenterna trivs och vill stanna kvar i Luleå när de är färdiga med studierna, säger Niklas Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande.

Detaljplanändringen ska ge de nödvändiga förutsättningarna för att möjliggöra två bostadshus med studentlägenheter. Ändringen i detaljplanen innebär att byggrätten inte behöver delas upp på flera byggnader. Bostäderna beräknas vara klara inom två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer