Årskurs fem på Nya Raketskolan i Kiruna har fått in högst belopp i Sverige på årets försäljning av majblommor. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Sålde flest digitala majblommor – klass från Kiruna bäst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Årskurs 5 på Nya Raketskolan i Kiruna är bäst i Sverige på att sälja digitala majblommor.

I år har det inte varit någon traditionell försäljning av majblommor pågrund av coronapandemin, i stället har all insamling skett digitalt. Bäst har det i år gått för en klass på Nya Raketskolan i Kiruna. Kirunaeleverna samlade in 40 515 kronor medan näst bästa klass i landet landade på 27 172 insamlade kronor.

– Vi och våra lärare har delat en länk på socialamedier om att folk kan swisha in pengar till majblomman och att de kan dela till andra för att sprida det, säger Izabella Stenberg som är elev i klass 5 på Nya Raketskolan.

Verkar för barns rättigheter

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner.

I klippet ovan kan du se när eleverna fick veta att de samlat in mest pengar i Sverige när det kommer till årets insamling till Majblomman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.