Det var i somras som 20-årige Reza Hoseini knivhöggs till döds i en buss vid hållplatsen ”Rymdhuset” i Kiruna. Idag väntas åklagaren väcka åtal. Foto: SVT/Privat

Reza knivhöggs till döds på buss i Kiruna – idag kommer åtalet

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen väntas åklagaren Lindha Strömberg presentera åtalet kring det så kallade bussmordet i Kiruna där 20-årige Reza Hoseini knivhöggs till döds. Här är bakgrunden till händelsen.

På kvällen den 15 juli hände det som nu ska få sitt rättsliga efterspel. Tre män, en pappa och hans två tonårssöner, är misstänkta för mord på 20-årige Reza Hoseini.

De har alla nekat till mord via sina advokater och hävdar nödvärn, de ska själva ha upplevt situationen som hotfull och att de ska ha känt sig tvungna att freda sig i samband med händelsen.

Bussmordet i Kiruna

Hedersrelaterade motiv

Åklagaren Lindha Strömberg har å sin sida uttalat att hon utreder brottet som ett hedersmord. Detta eftersom mannen ska ha inbegripit delar av sin familj i dådet och att det kan finnas hedersrelaterade motiv.

SVT Norrbotten rapporterar mer om åtalet under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet