Idrottsglädje i Älvsbyn – aktiviteter för alla åldrar

Publicerad

Riksidrottsförbundets nationella koncept Idrottens dag kom till Älvsbyn på lördagen – som enda ort i Norrbotten. I det fina vädret blev arrangemanget mycket välbesökt.

I Norrbotten står Norrbottens Idrottsförbund bakom arrangemanget, i samarbete med Älvsbyns Kommun och Framtid ihop. Ett 25-tal föreningar bjöd på aktiviteter för alla åldrar.

Besökarna kunde prova på bland annat historisk fäktning, käpphästhoppning, motorsport, fotboll, hockey, handboll och sportdykning.

I rörelsebanan fick besökarna utmana sin motorik och hos parasporten fick man testa en rullstolsbana och känna på hur det är att vara blind.

– Med Idrottens dag vill nå ut även till dem som ännu inte hittat till föreningsidrotten. Vi vill att fler ska få uppleva idrottsglädje och gemenskap i våra föreningar, i en verksamhet där vi fokuserar på glädje och utveckling, säger Annemari Johansson, kommunikatör på Norrbottens idrottsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.