Inbrottstjuvar gick tomhänta från drive-in restaurang på Storheden

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har en eller flera gärningspersoner försökt bryta sig in på en restaurang i Luleå via en drive-in lucka. Något byte kom man inte över då kassaskåpet var tomt.

Det var vid 03:30 på måndagsmorgonen som ärendet kom in till polisens ledningscentral. En väktare hade fått in ett samtal om kassalarm på Storheden och en polispatrull beordrades till platsen.

– Restaurangens drive-in lucka hade brutits upp, där fanns ett kassaskåp som inte innehöll några pengar, säger Åsa Hallefors, RLC-befäl.

När patrullen kom till platsen fanns det inga personer kvar varken i eller utanför restaurangen.

– En anmälan är upprättad och kassaskåpet taget i beslag för utredning och spårsäkring.

Inbrott på företag i Kalix

Cirka 20 minuter senare, vid 03:50, kom det in ett nytt inbrottslarm på ett företag i Rolfs, Kalix. Ägaren åkte själv ut till platsen och konstaterade att en dörr stod öppen.

En patrull skickades dit och en brottsplatsundersökning genomfördes och en anmälan gällande stöld genom inbrott är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.