”Chinatown” i Pajala inflyttningsklart efter fyra års väntan

Publicerad

Bostadsområdet i Pajala som i folkmun kallas för Chinatown är nu efter fyra år klart för inflyttning.

Namnet ”Chinatown” myntades när husen som importerades från Kina och inte höll kvaliteten. Det var många fel och brister i husen. De som flyttade in först fick snarast flytta ut och nu efter fyra år och en stor renovering har Pajalabostäder ett avtal med fastighetsägaren ByggaBo i Pajala AB att förvalta och hyra ut lägenheterna.

Uthyrda lägenheter

– Vi börjar med att hyra ut fyra lägenheter och sen får vi se hur efterfrågan är. Vad jag kan se nu när vi har lagt ut lägenheterna är det runt 20 personer som har visat intresse, säger Magnus Pekkari vd för Pajalabostäder.

Pajalaborna positiva

Nyheten att ”Chinatown” är renoverad och att 32 nya lägenheter kan komma ut på marknaden togs emot positivt av de Pajalabor som vi pratade med ute i samhället.

– Jag vet att de har stått tomma i flera år, så det är bra att det finns fler bostäder nu i Pajala, säger Arne Hannerdal.

– Det är bra för folk som behöver en bostad säger Sonja Lehto.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer