SM-slutspelen kan spelas inför tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey har suttit i krismöte under onsdags eftermiddag efter beskedet att regeringen följer Folkhälsomyndighetens uppmaning om begränsade sammankomster över 500 personer.

 Ikväll spelar Luleå Hockeys damer hemma mot HV71. Det är den första SM-finalen i damhockeyn och den kommer att spelas inför publik.

– Kvällens finalmatch i Luleå kommer att genomföras enligt plan då arenan redan är öppen och arrangemanget är igång. Vi har fattat beslutet att spela inför publik eftersom vi ännu inte har fått något besked från regering om när beslutet börjar gälla, säger Stefan Enbom, Luleå Hockey.

Coronaviruset i Norrbotten

Hur många uppskattar ni kommer på matchen?

– Kan inte säga exakt, men några tusen räknar vi med.

”Allvarligt läge”

I morgon torsdag spelar herrarna hemma mot Skellefteå.

–  Hur det blir med matchen i morgon kommer vi ge besked om senare ikväll, säger Stefan Enbom.

Från och med fredagens finalmatch kommer matcherna att spelas inför tomma läktare tills dess att annat beslutats från regeringen.

– Det kommer naturligtvis ha stor påverkan för oss detta. Men det är ett väldigt allvarligt läge med coronasmittan och vi följer naturligtvis regeringens beslut. Vilka konsekvenser detta får för Luleå Hockey är alldeles för tidigt att säga, säger Robert Hedlund, pressansvarig vid Luleå Hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet